Webshop
Exclusief topSlijter
Aanbieding
BERNARDUS Pinot Noir
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
Bernardus makes dreams come true.
Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben
Pon in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel
Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode
wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s
evenaren.
De wijngaarden in de Carmel Vallei zijn zorgvuldig beplant met diverse
druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet
Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux
stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de
Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de
Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden
gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.
De druiven worden met de hand geoogst en vervolgens volgt een
malolactische gisting, waarna de wijn wordt overgeslagenop edelstaal.
Intens dieprode kleur met aroma’s van rood fruit, zwarte kersen
vanille. De wijn heeft een volle smaak met hinten van rood fruit en
zwarte tannines.
Een goede combinatie rood vlees, wild, pastagerechten, kazen en
paté.
Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben
Pon in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel
Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode
wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s
evenaren.
De wijngaarden in de Carmel Vallei zijn zorgvuldig beplant met diverse
druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet
Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux
stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de
Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de
Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden
gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.
De druiven worden met de hand geoogst en vervolgens volgt een
malolactische gisting, waarna de wijn wordt overgeslagenop edelstaal.
Intens dieprode kleur met aroma’s van rood fruit, zwarte kersen
vanille. De wijn heeft een volle smaak met hinten van rood fruit en
zwarte tannines.
Een goede combinatie rood vlees, wild, pastagerechten, kazen en
paté.
€ 28.06
Bottle
Product Information
- Origin
- United States
- Volume
- 70 CL
- Alc.Vol.
- 14.1% vol
- Type wine
- Red
- Type of taste Wine
- Robust & Intens
- Taste
- Volle smaak met hinten van rood fruit en zwarte tannines.
- Finish
- Volle stevige fruitge afdronk
- Pairing
- Een goede combinatie rood vlees, wild, pastagerechten, kazen en paté.
- Serve
- Pinot Noir heel licht koelen 14 graden temparatuur van de hal of bijkeuken is perfect.