Webshop
Exclusief topSlijter
Aanbieding
Beek Whisky Haran 2012
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
Jan Beek heeft dit keer gekozen voor een Iberisch eiken (zonder finish) vat.
Acha
De distilleerderij, Acha, bestaat sinds 1831 en is vooral bekend geworden door de Pacharan, een aperitief van sleedoorn en anijs. Het ligt in het stadje Amurio, een half uurtje onder Bilbao, de hoofdstad van deze streek, bekend van het schitterende Guggenheim-museum. De Acha-familie stookt er al vijf generaties traditioneel. Het bedrijf maakt ook sinds 1909 whisky. Dat is best bijzonder in die streek. Na een studie in Schotland in 1926 leert men de productie van whisky. Terug in Spanje brengt hij dat in praktijk en verbetert het distilleerproces. Zo hebben ze al ruim 100 jaar ervaring met whisky maken. Vandaag de dag stoken ze nog steeds in hun koperen ketel, Charentaise stijl, gebouwd in 1892 door het huis Hervé & Moulin in de Franse regio Bordeaux.
Beek whisky
Deze botteling is een single malt en is gedistilleerd op 16 september 2012, als onderdeel van een batch van 9875 liter. Het alcoholpercentage was 70,8% en is teruggebracht naar 65% voordat de whisky het vat in ging. De whisky is gerijpt in een vat van nieuw Iberisch eiken, 225 liter groot. De whisky komt na ruim 10 jaar uit het vat met een alcoholpercentage van 60,6%.
Resultaat
Het eiken van het Iberische schiereiland heeft een volle, krachtige en meer kruidige invloed dan Franks eiken. Na binnenkomst van het vat heeft Jan en collega's wat samples op verschillende sterkten gebracht. Na enige tijd 'huwen' is gekozen voor een percentage van 52,5%.
Het lege vat is inmiddels weer gevuld met onze Oude Genever.
Acha
De distilleerderij, Acha, bestaat sinds 1831 en is vooral bekend geworden door de Pacharan, een aperitief van sleedoorn en anijs. Het ligt in het stadje Amurio, een half uurtje onder Bilbao, de hoofdstad van deze streek, bekend van het schitterende Guggenheim-museum. De Acha-familie stookt er al vijf generaties traditioneel. Het bedrijf maakt ook sinds 1909 whisky. Dat is best bijzonder in die streek. Na een studie in Schotland in 1926 leert men de productie van whisky. Terug in Spanje brengt hij dat in praktijk en verbetert het distilleerproces. Zo hebben ze al ruim 100 jaar ervaring met whisky maken. Vandaag de dag stoken ze nog steeds in hun koperen ketel, Charentaise stijl, gebouwd in 1892 door het huis Hervé & Moulin in de Franse regio Bordeaux.
Beek whisky
Deze botteling is een single malt en is gedistilleerd op 16 september 2012, als onderdeel van een batch van 9875 liter. Het alcoholpercentage was 70,8% en is teruggebracht naar 65% voordat de whisky het vat in ging. De whisky is gerijpt in een vat van nieuw Iberisch eiken, 225 liter groot. De whisky komt na ruim 10 jaar uit het vat met een alcoholpercentage van 60,6%.
Resultaat
Het eiken van het Iberische schiereiland heeft een volle, krachtige en meer kruidige invloed dan Franks eiken. Na binnenkomst van het vat heeft Jan en collega's wat samples op verschillende sterkten gebracht. Na enige tijd 'huwen' is gekozen voor een percentage van 52,5%.
Het lege vat is inmiddels weer gevuld met onze Oude Genever.
€ 41.28
Bottle
Stock amount: 1
Product Information
- Origin
- The Netherlands
- Volume
- 70 CL
- Alc.Vol.
- 52.5% vol
- Type whisky
- Single Malt
- Type of taste Whisky
- Full & Rich
- Taste
- Warm en krachtig met tonen van eikenhout, kruiden, iets gebrands, noten, citrus & romig.
- Finish
- Lang met hout en de kruiden, citrus en iets romigs.