Webshop
Exclusief topSlijter
Aanbieding
Jaume Serra Brut
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
Cava heeft zich in de loop der jaren weten te ontwikkelen tot een serieus en betaalbaar alternatief voor Champagne. De wijnen worden op dezelfde manier gemaakt, met een tweede gisting op fles, om hun bijzondere belletjes te krijgen. Voor deze wijnen worden als regel lokale druiven gebruikt, omdat deze de mooie zuren hebben die nodig zijn voor mousserende wijn: macabeo, parellada en xarel.lo. Dit trio druiven is ook gebruikt voor het maken van deze wijn. Na de tweede gisting op fles blijft hij minimaal 12 maanden rusten in de kelders op een temperatuur van 16 graden. Hij is dan klaar om de kelder te verlaten. Na het toevoegen van een kleine suikerdosage is deze Brut klaar om genoten te worden, als een verfijnde belletjeswijn.
Mooi bleekgeel van kleur. Dit is een cava met een stevige mousse, maar de belletjes blijven heel fijn. Lekker aromatisch en fris. In de smaak rond en zacht, levendig en goede zuren. Aangenaam wit fruit, met citrus en appel. Heerlijk verfrissend, mooie mousserende wijn.
€ 6.57
Bottle
Product Information
- Origin
- Spain
- Volume
- 75 CL
- Alc.Vol.
- 11.5% vol
- Pairing
- Heerlijk bij gerookte vis. Bijvoorbeeld makreelsalade met appel en kappertjes op toast.