Webshop
Exclusief topSlijter
Aanbieding
Chateau Du Tariquet Bas Armagnac XO
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
De Gascogne is de streek van de klassieke destillaten Armagnac en Bas-Armagnac, op basis van druiven als ugni blanc, folle blanche, baco en colombard. De familie Grassa van het Château du Tariquet heeft een lange ervaring met het maken van mooie Bas-Armagnac. De X.O. is een Bas-Armagnac die een zeer lange vatrijping heeft ondergaan. Daarmee is een een Armagnac van internationale allure. Hij heeft in totaal maar liefst vijftien jaar gerijpt op eikenhouten vaten. Deze lange rijping levert een geweldige, complexe en brede Armagnac op, prachtig rijp en afgerond. Perfect om heerlijk van te genieten op een rustig moment, als een mooi digestief bijvoorbeeld en natuurlijk bij een mooie sigaar.
Het Château du Tariquet is van oudsher een producent van Armagnac van hoge kwaliteit. Grondlegger is Jean-Pierre Artaud, die werd opgevolgd door zijn schoonzoon Pierre Grassa. Deze breidde het bedrijf uit met een bloeiende productie van witte wijnen, en tegenwoordig zelfs ook rosé. Maar de Armagnac werd daarbij niet vergeten. Het bedrijf maakt prachtige Bas-Armagnacs, puur en zacht van karakter. Bas-Armagnac wordt beschouwd als de beste versie van de Armagnac, het beroemde destillaat uit Zuidwest-Frankrijk. Hij mag alleen worden gemaakt in een streng afgebakende streek in westen van het departement Gers, rond het stadje Eauze, en het aangrenzende deel van het departement Landes. Bij Tariquet wordt afgezien van het aankleuren van de Armagnacs met een vleugje karamel, zoals vaak gebruikelijk is, maar feitelijk onnodig. Dat zorgt voor delicate en pure stijl Bas-Armagnac.
€ 37.18
Bottle
Product Information
- Origin
- France
- Volume
- 70 CL
- Alc.Vol.
- 40% vol
- Taste
- Zeer lang, rijk en beetje droog met tonen van gedroogde zuidvruchten.
- Finish
- Zacht, mooi subtiel en verfijnd, vanille en een beetje karamel. Heel mooie lengte.
- Pairing
- Armagnac wordt meestal geserveerd aan het einde van de maaltijd, maar u kunt het ook als aperitief drinken.
- Serve
- Een ander gebruik is het serveren van een armagnac als een trou gascon: een ijskoud glas armagnac in het midden van een rijke dis om ruimte te maken voor de volgende gangen. U drinkt armagnac normaal gesproken uit een tulpglas.