Age check

We always ask for your age, in stores and also online. Are you 18 or older?

De Drie Dennen
Chaamseweg 6
5111 VM BAARLE NASSAU

Opening hours

Mon: gesloten / closed
Tue: 09.30 - 18.00
Wed: 09.30 - 18.00
Thu: 09.30 - 18.00
Fri: 09.30 - 19.00
Sat: 09.00 - 17.00
Sun: gesloten / closed

De Drie Dennen úw topSlijter 100% craftsmanship

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Comte Ferragut Armagnac ***

Comte Ferragut Armagnac ***
Armagnac wordt op een iets andere methode bereid dan cognac. Armagnac wordt slechts één keer gedistilleerd, terwijl cognac twee maal en bij een lagere temperatuur gedistilleerd wordt. Beide dranken worden gedistilleerd in een distillatieketel. In elk gebied zijn er natuurlijk eigen regels en andere tradities.

Na het stoken heeft cognac een alcoholpercentage van 70%, bij armagnac varieert dit naargelang de distillatiemethode. Dat betekent dat armagnac een groter waterdeel heeft waarin zich de geur- en smaakstoffen bevinden. Invloeden van terroir, druif etc. zijn daardoor in armagnac groter. Beide dranken worden gerijpt op eikenhouten vaten.

Ook de druiven voor het maken van armagnac zijn dezelfde als die voor cognac. De bereiding wordt gecontroleerd door Bureau National Interprofessionel de l'Armagnac (BNIA).

De Armagnacstreek is onderverdeeld in

Bas-Armagnac
Armagnac-Ténarèze
Haut-Armagnac
en ligt verspreid over drie departementen de Gers, Lot-et-Garonne en de Landes. Alleen in dit gebied geoogste druiven mogen worden gedistilleerd tot armagnac. Dit gebied valt samen met de Côtes de Gascogne. De gehele AOC bestaat uit wijngaarden met een gezamenlijke omvang van 15.000 hectare.
.
€ 20.62
Bottle
Stock amount: 1

Product Information

Origin
France
Volume
70 CL
Alc.Vol.
40% vol
Taste
Zeer lang, rijk en beetje droog met tonen van gedroogde zuidvruchten, karamel, druiven, zachte tannines, kaneel, eiken, chocolade, koffie en zoete tabak
Pairing
Armagnac wordt meestal geserveerd aan het einde van de maaltijd, maar u kunt het ook als aperitief drinken.
Serve
Een ander gebruik is het serveren van een armagnac als een trou gascon: een ijskoud glas armagnac in het midden van een rijke dis om ruimte te maken voor de volgende gangen. U drinkt armagnac normaal gesproken uit een tulpglas.
Post a review