Age check

We always ask for your age, in stores and also online. Are you 18 or older?

De Drie Dennen
Chaamseweg 6
5111 VM BAARLE NASSAU

Opening hours

Mon: gesloten / closed
Tue: 09.30 - 18.00
Wed: 09.30 - 18.00
Thu: 09.30 - 18.00
Fri: 09.30 - 19.00
Sat: 09.00 - 17.00
Sun: gesloten / closed

De Drie Dennen úw topSlijter 100% craftsmanship

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Chartreuse Geel

Chartreuse Geel
Chartreuse is een likeur uit Frankrijk gemaakt door de kartuizer monniken. Chartreuse wordt hier al gemaakt sinds de jaren 1740 naar een geheim recept dat ze in 1605 in bezit kregen en toen al gezien werd als een oud recept. Het is samengesteld uit gedistilleerde alcohol gecombineerd met 130 kruidenextracten tijdens het rijpen. De likeur is vernoemd naar het "La Grande Chartreuse" klooster van de monniken, gelegen in het Chartreuse gebergte in het gebied van Grenoble in Frankrijk. De likeur wordt geproduceerd in een fabriek in het nabijgelegen stadje Voiron (Isère). Chartreuse is een van de zeldzame likeuren die blijven verbeteren in de fles naar mate deze ouder wordt indien goed bewaard.
Gele chartreuse: vergelijkbaar met de groene chartreuse maar met een mildere en zoetere smaak en aroma. Gele chartreuse heeft een alcoholpercentage van 40%, waarmee deze dus ook een stuk minder zwaar is op het gebied van alcohol vergeleken met de groene chartreuse.
€ 33.88
Bottle
In shopping cart

Product Information

Origin
France
Volume
70 CL
Alc.Vol.
40% vol
Type liquor
Herbs Liqueur
Taste
Chartreuse heeft een zeer sterke karakteristieke smaak. Het is heel zoet, maar wordt zowel pittig als prikkelend. Het is vergelijkbaar met andere kruiden likeuren zoals Galliano, Liquore Strega of Kräuterlikör, al is het opvallend meer plantaardig van smaak. Net als andere likeuren, is de smaak gevoelig voor de serveertemperatuur. Puur kan het erg koud geserveerd worden, maar het wordt vaak geserveerd op kamertemperatuur. Sommige cocktailrecepten vragen om slechts een paar druppels Chartreuse vanwege de assertieve smaak. Het is populair in Franse skigebieden waar het wordt gemengd met warme chocolademelk en het heet dan Green Chaud.
Post a review