Webshop
Exclusief topSlijter
Aanbieding
Flying Dutchman - Rum 3
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
De Flying Dutchman Rum 3 is minimaal 36 maanden gelagerd op drie verschillende soorten vaten; New American Oak, first fill Oloroso Sherry vaten en first fill Pedro Ximinez vaten.
Flying Dutchman was Europa’s eerste rum op de markt! Het begin is gemaakt met twee soorten rum die tot stand zijn gekomen door de jarenlange ervaring in distilleren & de zoektocht naar perfectie. De rum is vervaardigd uit een melasse van suikerriet.
Fermentatie: De fermentatie wordt in kleine hoeveelheden gemaakt. Twee soorten gist, die op een lage temperatuur worden gefermenteerd, zorgen voor een mooi fruitig karakter. De fermentatie duurt minimaal twee weken. Dit is uitzonderlijk lang maar belangrijk voor de ontwikkeling voor de delicate smaak van deze rum
Distilleren: Na de lange fermentatie tijd wordt de rum drie keer gedistilleerd in kleine handgemaakte roodkoperen ketels. Pas na de derde distillatie vinden we hem goed genoeg. We weten dat deze methode van distilleren erg omslachtig is en meer kost dan wat grote rum distilleerderijen doen met kolomdistillatie. Kolomdistillatie is natuurlijk sneller en goedkoper en meer efficiënt, maar op deze manier houden we meer controle over de smaak van de rum en zorgt het voor een exceptioneel fruitig karakter met een lekker.
Flying Dutchman was Europa’s eerste rum op de markt! Het begin is gemaakt met twee soorten rum die tot stand zijn gekomen door de jarenlange ervaring in distilleren & de zoektocht naar perfectie. De rum is vervaardigd uit een melasse van suikerriet.
Fermentatie: De fermentatie wordt in kleine hoeveelheden gemaakt. Twee soorten gist, die op een lage temperatuur worden gefermenteerd, zorgen voor een mooi fruitig karakter. De fermentatie duurt minimaal twee weken. Dit is uitzonderlijk lang maar belangrijk voor de ontwikkeling voor de delicate smaak van deze rum
Distilleren: Na de lange fermentatie tijd wordt de rum drie keer gedistilleerd in kleine handgemaakte roodkoperen ketels. Pas na de derde distillatie vinden we hem goed genoeg. We weten dat deze methode van distilleren erg omslachtig is en meer kost dan wat grote rum distilleerderijen doen met kolomdistillatie. Kolomdistillatie is natuurlijk sneller en goedkoper en meer efficiënt, maar op deze manier houden we meer controle over de smaak van de rum en zorgt het voor een exceptioneel fruitig karakter met een lekker.
€ 22.27
Bottle
Product Information
- Origin
- The Netherlands
- Volume
- 70 CL
- Alc.Vol.
- 40% vol