Fine Taste Good Living
Asperges met gerookte zalm en kruidendressing
Ingrediënten:
1 kg verse Asperges
1 bouillontablet of zout
150 gram boter
nootmuskaat, peper, zout
citroensap
2 el. fijngesneden kruiden (peterselie, dille, dragon, kervel, bieslook)
2 el. witte balsamicoazijn
2 hard gekookt en fijn gesneden eieren
4 plakken dun gesneden licht gerookte zalm
Bereidingswijze:
Leg de asperges voor bereiding ca. 15 minuten in koud water. Geschilde asperges kunnen zo “op adem komen” en ongeschilde asperges zijn dan gemakkelijker te schillen.
Om de asperges te schillen pakt u deze bij de kop, zet u de dunschiller ca. 2 cm onder de kop in en schilt u tot de onderzijde. Let op dat u bij het schillen geen sliertjes laat zitten, deze worden erg draderig. Snijd een klein stukje naar gelang de versheid van de onderzijde van de asperge.
Zet de asperges (staand of liggend ) op in koud water. Als u een staande pan gebruikt moet de pan tot de helft met water gevuld zijn. Voeg eventueel naar smaak zout of een bouillontablet toe en breng het water aan de kook. Een klontje boter maakt de smaak van de asperge nog nét iets romiger.
Nadat het kookpunt is bereikt, afhankelijk van de dikte, 3 tot 5 minuten goed door laten koken. Daarna de pan van vuur halen en in het kookvocht laten nagaren in ca. 10 min.
Controleren van de gaarheid is eenvoudig door even met een vork in het onderzijde van de asperge te prikken. De asperges zijn gereed om opgediend te worden.
Kruidendressing:
Smelt in een pan de boter, nootmuskaat en iets citroensap. Voeg daarna de kruiden
balsamicoazijn en eieren toe. U kunt de saus daarna met peper en zout op smaak maken.
Verdeel de uitgelekte asperges op een schaal of bord. Daar bovenop legt u de zalm en tot slot schenkt u de saus er over.
Serveer er gekookte of gebakken aardappelen bij.
Smakelijk eten!
Wijnadvies
Dopff Pinot Blanc
Klik hier voor meer informatie over deze heerlijke witte wijn.