Fine Taste Good Living
Snert- tijd!
Oftewel erwtensoep. De dagen zijn weer langer en worden langzaamaan ook steeds kouder. Dan is een kop goed gevulde erwtensoep met een stuk roggebrood met katenspek zeker een aanrader. Maar wist u dat u bij een kop erwtensoep ook een heerlijk en goed glas witte wijn kunt drinken? Niet alle soorten witte wijn zijn er lekker bij, maar de Le Prince Zebra Terret-Sauvignon Blanc past hier zeker goed bij.
Waarom past juist Le Prince Zebra Terret-Sauvignon Blanc bij erwtensoep?
Omdat erwtensoep een zwaardere soep is past hier het beste een frisse, witte wijn met een klein beetje pit bij. En de Le Prince Zebra Terret-Sauvignon Blanc is fris, levendig en met een lichte kruidigheid!
Boodschappenlijst:
-
500 gram spliterwten
-
2 preien
-
2 laurierblaadjes
-
2 runderbouillontabletten
-
1 winterpeen
-
350 gram knolselderij
-
20 gram selderij
-
1 rookworst
-
500 gram roggebrood
-
150 gram katenspek
-
Zeef (voor diegene die dit niet standaard in de keukenla heeft liggen) 😉
Bereiding erwtensoep
Spoel de 500 gram spliterwten af in een zeef. Vul dan een grote soeppan met 2 liter water en doe hier dan de spliterwten, laurierblaadjes en 2 runderbouillontabletten in. Breng dit alvast aan de kook en laat daarna op laag vuur circa 20 minuten zachtjes doorkoken.
Schil vervolgens de winterpeen en knolselderij en snijd beide in kleine blokjes. Snijd dan de prei in dunne ringen en was goed af in een zeef. Voeg dan zowel de winterpeen, als de knolselderij en de ringen prei in de soeppan. Breng de soep dan weer aan de kook en laat vervolgens op laag vuur circa 30 minuten doorkoken totdat de spliterwten uit elkaar vallen. Wel regelmatig blijven roeren!
Snijd dan de rookworst in plakjes en de selderij fijn. Voeg dit in de soeppan en warm nog circa 5 – 8 minuten mee.
Pak alvast een wijnglas en een bord. Leg op het bord alvast het roggebrood met katenspek klaar en schenk een glas Le Prince Zebra Terret-Sauvignon Blanc in.
Is de erwtensoep klaar? Eet smakelijk en geniet!