Fine Taste Good Living
Aardbeien-meloensalade met kaas, pijnboompitten en frambozendressing
Ingrediënten:
- 250 gram aardbeien
- 1 kleine meloen
- 1 kleine krop krulsla
- 150 gram (dikke plak) Hollandse gatenkaas
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
voor de dressing:
- 2 eetlepels (frambozen)azijn
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel notenolie
- (1 eetlepel crème de cassis)
- 3 lente-uitjes in dunne ringen gesneden
- ½ theelepel cayennepeper
- peper, zout
Bereiding:
Maak de aardbeien schoon en halveer of vierendeel ze. Halveer de meloen en haal er met een meloenboor mooie bolletjes uit. Maak de sla schoon en pluk deze klein. Snijd de kaas in blokjes.
Meng de aardbeien met de meloenbolletjes, sla, kaas en pijnboompitten in een afsluitbare bak.
Maak de dressing door de ingrediënten tot een lobbig sausje te kloppen. Neem de dressing mee in een flesje. Serveer de salade en schenk de dressing over de salade.
Wijnadvies
Les Grandes Caves d'Albret Moelleux
Klik hier voor meer informatie over deze heerlijke witte wijn.