Webshop
Exclusief topSlijter
Aanbieding
ANGOSTURA Bitter
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
Toen de flesjes in 1875 op grotere schaal werden gefabriceerd, ontwierp de ene zoon het nieuwe flesje, en de andere zoon het etiket. Echter bleken deze twee niet helemaal te matchen… Toch werden de etiketten geplakt en het genezende goedje kwam op de markt. Toen er later wél passende labels kwamen voor de nieuwe lichting, werden deze ‘goede’ flesjes niet verkocht, omdat alle fans dachten dat het namaak was. Al gauw werden de passende etiketten weer omgewisseld voor de veel te grote etiketten, en dat is nooit meer veranderd. Het te ruime label is inmiddels het handelsmerk van Angostura bitters geworden.
Angostura bitters is een kruidenbitter (van 44.7 procent) dat voor het eerst in 1824 werd gemaakt door de Duitse dokter Johann Gottlieb Benjamin Siegert. Hij werkte destijds voor het leger in Venezuela. Hij bedacht het als een remedie tegen vermoeidheid en maagklachten (en zelfs de hik!). Het goedje werd gebrouwen met ruim 40 tropische kruiden en plantenextracten. De exacte formule is een extreem goed bewaard geheim; slechts vijf mensen ter wereld schijnen het volledige recept te kennen. Het bitter dankt zijn naam aan de havenstad Angostura in Venezuela (die later Ciudad Bolívar ging heten), waar de kruidenbitter voor het eerst geproduceerd werd. Toen Siegert in 1870 overleed, gingen zijn twee zoons Alfredo en Luis in 1875 verder met de bitters. Zij verhuisden de productie van Venezuela naar Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad en Tobago.
€ 13,18
Fles
Etiketinformatie
- Land van Herkomst
- Venezuela
- Inhoud
- 20 CL
- Alcoholpercentage
- 44.7% vol
- Soort bitter
- Kruidenbitter
- Kleur
- Bruin
- Geur
- Lichte kruidachtige tinten.
- Smaak
- Intense kruidensmaak.
- Afdronk
- Zeer lange afdronk.
Reviews
Schrijf een reviewEr zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product